Meubels op maat laten maken, een overzicht

Er zijn talloze redenen waarom mensen kiezen voor maatwerk in huis, zoals een optimale benutting voor opbergruimte of simpelweg omdat je in de keuken van je dromen wilt koken. Wie zijn gading niet vindt in interieurzaken, kan dus terecht bij een vakman. Een echte stielman met respect voor zijn ambacht, lift jouw woning naar een hoger niveau. De mogelijkheden zijn bovendien eindeloos. Je kan een tv-meubel, inloopkast, wandmeubel en zelfs badkamermeubel op maat laten maken.

Waarom kiezen voor maatwerk?

Maatwerk staat voor esthetische en praktische voordelen. Je kiest niet alleen voor de inloopkast of badkamermeubel van je dromen – het is ook perfect afgestemd op de kenmerken en afmetingen van uw interieur. Denk maar aan een grote vitrinekast op maat onder de trap. Een ruimte die doorgaans vaak onbenut blijft, wordt opeens optimaal in gebruik genomen. Het maakt je leven met andere woorden een stuk overzichtelijker en comfortabeler. Bovendien is maatwerk een ambacht, uitgevoerd door de lokale middenstand. Het is een investering die je op lange termijn terugbetaalt, want deze kwalitatieve meubels gaan niet bij de eerstvolgende verhuis kapot.

Hoe zijn de kosten voor maatmeubels opgebouwd?

Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren. Zo spelen de afmetingen van het gewenste maatwerk een rol. Doorgaans geldt hier: hoe groter, hoe duurder. Verder kan je er ook van uitgaan dat hoe complexer de meubelen op maat, hoe hoger de kostprijs zal zijn. Ook de afwerking en het gekozen materiaal drukken hun stempel op het prijskaartje. Reken gemiddeld op zo’n €500,- à 1.000,- per lopende meter (exclusief btw en plaatsing).

Houd er rekening mee dat dit een richtprijs is. De effectieve prijs verschilt naargelang de bovengenoemde factoren, maar zal ook bij iedere dienstverlener verschillen. Wil je de precieze prijs weten van op maat gemaakte opbergkasten, kom dan in contact op met verschillende meubelmakers via onze vrijblijvende offertedienst. Zij kunnen een overzichtelijke offerte geven, zodat je weet wat je kan verwachten.

kast op maat

Kasten op maat

Een kast op maat zorgt voor de optimale benutting van je beschikbare ruimte. Daarnaast kan je hem volledig op jouw noden afstemmen. Ben je fan van schuifladen, of eerder een vitrinekast? Een kast op maat sluit naadloos aan bij wat jij in gedachten hebt, én bij de rest van je interieur. Bovendien is het praktisch. Je kan eindelijk en eenvoudig overzicht scheppen in de bergen spullen die we tegenwoordig allemaal verzamelen.

Benieuwd naar kosten van een kast op maat? Lees ons artikel: kasten op maat prijs.

TV meubel laten maken

Wie heeft er tegenwoordig geen tv in huis staan? Sterker nog, de beeldbuis vormt vaak het hart van de woonkamer. De zetels worden er gezellig langs geplaatst, net zoals een salontafeltje en stalamp. Het spreekt dan ook voor zich dat je jouw tv niet op eender welk meubel wil plaatsen. Het moet mooi zijn en passen bij de rest van je interieur. Een scherm dat groter is dan de tv-meubel, is bijvoorbeeld vaak een no-go. Bovendien kan je met een op maat gemaakt exemplaar alle multimedia (die hele resem kabels) netjes verstoppen. Een praktische oplossing voor een hedendaags probleem.

Badkamermeubel op maat

De badkamer is een ruimte met specifieke noden en vereisten. In deze compacte kamer, waar heel wat sanitair een plekje hebben, moet je tot rust kunnen komen én jezelf – letterlijk – blootgeven. Je wilt er op je gemak zijn. Door te kiezen voor een badkamermeubel op maat, kan je de ruimte optimaal benutten. Gedaan met rondslingerende handdoeken en wc-rollen. Een professionele meubelmaker weet als geen ander hoe een badkamermeubel te creëren die de alternatieven uit een doe-het-zelf-zaak het nakijken geeft. Daarbij houdt hij rekening met bergruimte, afstanden van afvoerbuizen, gebruikte kleuren en materialen.

Wandmeubel op maat

Een dressoir of bibliotheekkast in je woonkamer die de show steelt of net op de achtergrond blijft? Veel mensen struikelen over het perfecte wandmeubel. Net daarom is een op maat gemaakt exemplaar een ideale optie. In een landelijk interieur kan een wandmeubel op maat netjes op de achtergrond blijven. In een minimalistisch, industrieel interieur kan het net de eyecatcher van de woning vormen. Met subtiele accenten in kleur of ontwerp, gooi je hoge ogen met je unieke kast.

Bureau op maat

Thuis werken is voor veel mensen een realiteit. Maar wie er ervaring mee heeft, weet dat de keukentafel niet de ideale werkplaats is. Van kruimels tot kleuters met priemende vragen; er zijn veel zaken die je aandacht vragen, en die stapel werk krijgt meestal de minste prioriteit. Net daarom is een aparte bureaukamer noodzakelijk. Met een bureau op maat creëer je de gedroomde werkplaats. Het vertaalt zich naar een hogere concentratie en betere werkprestaties, maar ook naar orde en overzicht. Een op maat gemaakte bureau wordt namelijk op jouw noden aangepast. Heb jij extra opbergruimte nodig? Of net een grote tekentafel? Dat kan. Zelf een bureau maken? Kijk ook een naar deze tutorial van vtwonen.

Tafel op maat

Wedden dat je met een prachtige, op maat gemaakte tafel, tijdens het volgende etentje met vrienden meer complimenten ontvangt over de tafel dan over je nieuwe recepten? Een tafel trekt de aandacht van de ruimte. Bovendien is het de bedoeling dat een tafel een lange tijd meegaat. Je snijdt er groenten op, hebt er lange gesprekken met vrienden, en je kinderen maken er hun huiswerk. Aan een tafel wordt namelijk geleefd. Met een op maat gemaakte tafel investeer je in die toekomst.

meubels op maat
Samples voor meubels op maat

Keukenmeubels op maat

Tegenwoordig verzamelen we heel wat keukengerei, van mixers tot sapcentrifuges en zelfs broodmachines. Waar moet je al die spullen kwijt? Met een op maat gemaakte keuken kan je de beschikbare ruimte optimaal benutten. De keuken wordt volledig afgestemd op jouw behoeften. Je kan ervoor kiezen om een keuken volledig op maat te laten maken, of bijvoorbeeld enkel de opbergkasten. Daarbij zijn er keukenverkopers die gebruik maken van modulesystemen, en verkopers die keukens echt volledig bouwen naargelang jouw input en mogelijkheden. De voordelen staan hoe dan ook buiten kijf: meer ruimte, netheid en overzicht in je leven.

Slaapkamer meubels laten maken

De slaapkamer is dé ruimte bij uitstek waar je droomt. Laat deze gerust uitkomen met op maat gemaakte meubels. Het gaat dan over kleerkasten, nachtkastjes, maar ook bureau’s, inloopkasten (dressing), tv-meubels enzovoort. Toch zijn het vooral de ingebouwde kasten of inloopkasten waar mensen van dromen in de slaapkamer. Deze kunnen volledig volgens jouw stijl gemaakt worden, landelijk of strak.

Tips om uw eigen stijl in huis te creëren

Soms moet je even zoeken naar je eigen stijl. Bovendien ben je niet altijd alleen, maar moet je ook overeenkomen met je partner of andere huisgenoten. Drama? Nee dat hoeft niet. Met enkele eenvoudige tips kan iedereen van zijn woonst een persoonlijk kasteeltje maken. Volg je gevoel, maar houd ook dit interieuradvies in het achterhoofd:

  1. Creëer eenheid – Dit klinkt wat vaag, maar wat ermee bedoeld wordt is erg logisch. Probeer een soort eenheid te behouden tussen de meubels. Combineer dus geen landelijke stoelen met een industriële tafel. Zoek naar wat jij het mooiste vindt, en blijf binnen het spectrum van deze stijl. Op maat gemaakte meubels zijn hier uiteraard bijzonder handig.
  2. Denk aan kleur en materiaal – Houd je van sober, of net van felle kleuren? Kies bepaalde tinten uit, en werk vooral met deze kleuren. Hetzelfde geldt voor materiaalkeuzes. Het kan fijn zijn om te spelen met verschillende soorten materiaal. Zo oogt het geheel vrolijker.
  3. Kies de verfkleur als laatste – Indien je van plan bent om de woonkamer te verven, bepaal dan pas de kleur nadat je meubels hebt gekocht. Op deze manier ben je er zeker van dat het past.
  4. Houd rekening met de ruimte die je hebt – Het zou zonde zijn om een grote woonkamer niet te benutten.
  5. Ruim op – Een beetje rommel kan gezellig zijn. Je huis hoeft zeker geen kale ruimte te zijn. Maar teveel is nu eenmaal teveel en kan vooral chaotisch lijken. Zorg ervoor dat je voldoende opbergruimte hebt voor je spullen.
Begin vandaag nog met het vergelijken van offertes!
Een meubelmaker kan jouw droomkast op maat maken! Bekijk wat jouw opties zijn.

Door offertes te vergelijken kan je veel geld besparen op de kosten van jouw project.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Ben je geïnteresseerd om meubels op maat te laten maken? Dan is het aangeraden om eens te luister te gaan bij lokale aanbieders ervan. Bij schrijnwerkers kan je uiteraard terecht voor een op maat gemaakte tafel of tv-meubel. Denk je aan een op maat gemaakte keuken, dan moet je professionele keukenbouwers raadplegen. Vraag telkens een offerte op. Dit is volledig vrijblijvend en gratis. Zo kan jij een weloverwogen en budgetvriendelijke optie kiezen.