Kasten op maat Brussel

Ben je op zoek naar een meubelmaker die voor jou kasten op maat in Brussel kan maken? Een huis in Brussel dat praktisch optimaal is ingericht: dat is wat kasten op maat verzekert. Doordat jij zelf de stijl, materiaal, kleur en indeling kan bepalen, zijn op maat gemaakte meubels een echte meerwaarde voor jouw interieur. Ga voor die strakke, moderne look, of kies een opvallend kleurtje. Bovendien win je met goed maatwerk ontzettend veel opbergruimte. Doe een beroep op onze professionele meubelmakers, met hun kennis en expertise zorgen ze voor prachtige kasten op maat van jouw stijl en huis.

Waarom offertes vergelijken slim is?

Een offerteaanvraag is via ons offertesysteem een fluitje van een cent. Wij hebben het offerteformulier opgezet met enkele simpele vragen en een kort, gedetailleerde omschrijving voor het ontwerp of idee voor de kast op maat. Door het invoeren van al jouw gegevens kan de meubelmaker uit Brussel een goede, scherpe offerte opstellen. Het is dus belangrijk dat je alle velden en vragen correct en goed invult. Dat de prijs van een kast op maat verschilt per firma is logisch, de tarieven van meubelmakers in Brussel liggen niet vast. Door te vergelijken krijg je dus een goed inzicht in de prijzen die de firma’s op dit moment hanteren.

Vrijblijvend offertes aanvragen!
Vergelijk de prijzen van meubelmakers werkzaam in Brussel. De offerteaanvraag is kosteloos en verplicht u tot niets!

Door offertes te vergelijken kan je veel geld besparen op de kosten van jouw project.

Profiteer van scherpe offertes

De bedrijven die aangesloten zijn bij het netwerk van onze samenwerkingspartner weten dat er meer gegadigden om op jouw project zitten te bieden. Hierdoor zullen de bedrijven scherpe prijsoffertes opstellen. U profiteert hiervan!

Voordelen van een kast op maat in jouw huis!

Een mooie bureaukast die naadloos past in jouw studeerkamer, dat vind je niet zomaar. Net zomin als een TV meubel of kleerkast voor jouw ruimte. Maatkasten lossen deze problemen op. Ze worden gemaakt naargelang jouw mogelijkheden, zowel qua budget als ruimte. De voordelen van maatwerk zijn eindeloos. Naast het praktische aspect, namelijk de extra opbergruimte die je wint, is er ook het esthetische aspect. Je beslist zelf over het gebruikte materiaal, de afmetingen, het ontwerp, de kleur. Zo creëer je een heel eigen interieur in Brussel, dat zich van een halkast tot je dressing weerspiegelt.
kasten op maat Brussel

Schrijnwerker of meubelmaker in Brussel?

Een schrijnwerker is een professional. Dit is niet zomaar iemand die wat uithaalt met hout in de schuur. Het is een vakman die een opleiding meubelmaker volbracht. Het maatwerk dat een schrijnwerker levert is van onschatbare kwaliteit. Deze meubels vind je niet in een doorsnee Ikea. Schrijnwerkers hebben expertise. Ze weten wanneer laminaat interessanter is dan massief hout, en uit welk materiaal je best een vitrinekast maakt. De meubelmaker uit Brussel zal je doorheen het proces bijstaan met zijn kennis, maar jij bent degene die de knopen doorhakt. Hoe het uiteindelijke ontwerp van de maatkasten eruit zal zien, ligt in jouw handen. Lees meer over de meubelmaker op Wikipedia.

Hoe is de prijs van een kast op maat opgebouwd?

Wat betaal je voor kwaliteit? De prijs van maatkasten hangt af van meerdere factoren. Een grote steigerhouten kleerkast zal een hogere prijs bedragen dan een standaard badkamermeubel. Wat voor soort kast je op maat wilt laten maken en hoe complex het ontwerp is, bepaalt onder andere de prijs. Indien het gewenste ontwerp erg ingewikkeld is, met veel bijkomende accessoires, zal het maatwerk moeilijker zijn voor de meubelmaker uit Brussel. Dan moet je uiteraard meer betalen. Daarnaast spelen ook de afmetingen van het maatwerk en het gekozen materiaal mee. Hoe groter de kast moet worden, des te meer materiaal er nodig is. Daar betaal je voor. Wil je daarbij de meubels bijzonder snel klaar hebben, zal de schrijnwerker jou hierin tegemoet komen, maar ook dat wordt doorgerekend. Voor alle duidelijkheid worden hier de factoren die de prijs van kasten op maat bepalen opgelijst:

  • type kast
  • complexiteit van het ontwerp
  • materiaalkeuze
  • afmetingen
  • accessoires
  • uitvoeringsdatum

Prijzen vergelijken wordt aangeraden

Om prijzen te vergelijken, kan je vrijblijvend en gratis bij verschillende bedrijven uit Brussel offertes aanvragen. Het is aangeraden om een analyse te maken van de materialen, het ontwerp, de voorziene accessoires, de service enzovoort. Kijk hierbij altijd of de afwerking en plaatsing bij in het prijskaartje zit.

Soorten kastenPrijsindicatie (*)
Kledingkast met 3 schuifdeuren | afm. 250cm(H)x270cm(B)x60cm(D)€1.000,- / €3.000,-
Boekenkast van massief hout | afm. 250cm(H)x400cm(B)x40cm(D)€2.500,- / €5.000,-
Boekenkast van MDF | afm. 250cm(H)x200cm(B)x35cm(D)€1.000,- / €2.500,-
TV meubel | afm. 50cm(H)x200cm(B)x35cm(D)€800,- / €2.000,-
4-deurs Kast | afm. 270cm(H)x400cm(B)x60cm(D)€1.500,- / €4.000,-
(*) – het wordt aangeraden om zelf prijzen te vergelijken omdat de kosten van een kast op maat opgebouwd is uit vele variabelen. Aan de prijzen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Soorten kasten op maat

Ingemaakte kasten voor een keuken zijn een heel ander verhaal dan een schuifdeurkast of dressing. Zoek voor de juiste opdracht de juiste vakman. Onze meubelmakers uit Brussel zijn van alle markten thuis. Sommige opdrachten zijn erg gedetailleerd, terwijl anderen liever strakke, minimalistische ontwerpen zien. Welke soort kasten wil je op maat laten maken? Denk na over het soort kast, maar zeker ook het materiaal, ontwerp en de kleur. Laat de meubelmakers je interieur vernieuwen of verrijken met op maat gemaakte kasten.

boekenkast op maat Brussel

Boekenkasten op maat

Meer ruimte nodig voor je boeken? Een boekenkast op maat is iets waar veel boekenliefhebbers van dromen. Maak er een uniek stuk van, door creatieve toetsen zoals een gedetailleerde afwerking of schuine wanden te combineren met het functionele aspect van een ingemaakte kast. Geef je favoriete boeken zo de plek die ze verdienen, in een decoratief pareltje.

tv-meubel op maat

Tv kast op maat

Een TV-meubel in je slaapkamer of woonkamer behoort altijd tot jouw kwartier van relaxatie. Laat een TV kast op maat van jouw tv maken, zodat deze geen overbodige ruimte inneemt. Plaats je toestel in een kast die precies de juiste afmetingen heeft, en het geheel is twee keer zo mooi om naar te kijken. Creëer samen met de meubelmaker uit Brussel een TV kast op maat en kom nog meer tot ontspanning tijdens de film.

kleerkast op maat

Kleerkast op maat

De stijl van je kleerkast is net zo belangrijk als de stijl van de kleren die erin hangen. Vind je jouw ding niet in de Ikea? Overweeg een kleerkast op maat. Kijk samen met de meubelmaker welk type kleerkast het beste in jouw slaapkamer past. Gedaan met eindeloze speurtochten naar kledingstukken die verloren raken in een chaotische slaapkamer. Met een kleerkast op maakt maak je letterlijk meer ruimte.

dressing op maat Brussel

Dressing op maat

Heb je een schuin plafond in uw slaapkamer? Dan is een dressing installeren niet evident. Gelukkig kunnen schrijnwerkers uit Brussel ze in alle maten en vormen maken. Je kan kiezen voor een dressing als een aparte ruimte, of geïntegreerd in je slaapkamer. Vergeet niet dat het méér dan een opbergruimte is. In een dressing kan je outfits samenstellen, je omkleden, en opruimen. Het is een functionele ruimte die jouw moet dienen, niet omgekeerd.

keukenkasten op maat

Keukenkasten op maat

De keuken is de kern van het huis. Hier wordt dagelijks gekookt, gebakken en afgewassen. Om ervoor te zorgen dat je keuken zijn levendigheid behoudt, zijn keukenkasten op maat aangeraden. Maak er een aantrekkelijk paradijs van; een plek waar je graag culinaire avonturen tegemoet gaat, maar maak er ook een functionele ruimte van. Waar je niet op handen en knieën moet zoeken naar de mixer of het vergiet. Maatkasten zorgen voor voldoende opbergruimte voor al jouw keukenspullen, met vele vakjes, lades en/of een scheidingswand. De afwerking in laminaat of melamine, je kiest het volledig zelf.

bibliotheekkast op maat

Bibliotheekkast op maat

Wil je een open bibliotheekkast of liever een gesloten exemplaar? Wil je er eentje uit massief eik of liever MDF? Onze gespecialiseerde meubelmakers staan je bij in iedere keuze, wegen de voor- en nadelen samen met je af. Ze hebben ervaring en kennis, denken mee in termen van materiaal en prijzen. Een bibliotheekkast kan het pronkstuk van je studeerkamer zijn, of net opgaan in het geheel. Ze zorgen ervoor dat de bibliotheekkast op maat tot zijn recht komt in jouw interieur.

ikea kasten op maat

Ikea kasten op maat

Heb je inspiratie opgedaan in de Ikea, maar past de mooie kast niet helemaal in jouw keuken, woonkamer of inkomhal? Neem geen genoegen met meubels die je niet zo mooi vindt, maar wel passen. Op maat gemaakte Ikea kasten zijn de oplossing. Schrijnwerkers zijn gespecialiseerd in het maken van maatkasten op basis van een ontwerp. Zo ook de Ikea kast die jij graag wilt. Op basis van de afmetingen van jouw huis in Brussel, worden de kasten aangepast. Een model aanpassen met andere accessoires, schuifdeuren, of ander materiaal, kan ook. Inbouwkasten net zoals die van de Ikea, maar net iets meer uniek.

bureaukast op maat

Bureaukast op maat

Wie van thuis uit werkt, voltijds of gedeeltelijk, begrijpt onmiddellijk het belang van een degelijke bureaukast. Je administratie ordelijk uitvoeren is onmogelijk aan een rommelige en te kleine bureau. Met op maat gemaakte bureaukasten blijft het overzicht verzekerd, en raak je geen essentiële documenten kwijt. Wil je een strak en functioneel thuiskantoor, of liever een gezellige, warme werkkamer, je maakt zelf de beslissing met op maat gemaakte kasten. Bovendien heb je geen dode hoeken meer, maar net extra lades en schuiven. Ga beslist voor maatwerk en haal zo het optimale uit jouw bureau thuis in Brussel.

wandkast op maat

Wandkast op maat

Een schuifdeurkast, bibliotheekkast of TV meubel, het kunnen allemaal wandkasten op maat zijn. Perfect passend in jouw ruimte, in harmonie met de stijlkeuzes die je maakte voor de rest van je interieur. Trek de aandacht met wandkasten in prachtig steigerhout, of ga voor een minimalistische look. Wandkasten in je keuken, dressing en als hoekkasten in de woonkamer, het zorgt voor een zee aan opbergruimte. Geniet van het vakmanschap dat zich uit in een vlekkeloze afwerking en indrukwekkend ontwerp.

badkamermeubel op maat

Badkamermeubel op maat

Het kleine kamertje is vaak al zo klein. Verspil geen ruimte met meubels die er niet in passen met een badkamermeubel op maat. Het is functioneel; je krijgt er een hele hoop opbergruimte extra voor. Bovendien levert de schrijnwerker uit Brussel kwaliteit. Geen gesukkel met doe-het-zelf bouwpakketten, verloren schroeven en twijfelachtig materiaal. Een badkamermeubel moet jaren meegaan in een vochtige ruimte. Het moet bestand zijn tegen dit dagdagelijks gebruik. Maatwerk met stevig materiaal zoals natuursteen of glas zijn de investering waard.

inbouwkasten op maat

Inbouwkasten op maat

Inbouwkasten zijn wandkasten die volledig ingemaakt zijn. Ze worden omsloten door de muur, vloer en plafond. Een inbouwkast wordt doorgaans volledig op maat gemaakt. Hiermee maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in je huis, er zullen geen dode hoeken of andere verloren ruimtes zijn. Je kan opteren voor open of gesloten inbouwkasten, al dan niet met schuifdeuren. Ook voor een dressing of inloopkast worden inbouwkasten best op maat voorzien.

ingemaakte kasten Brussel

Ingemaakte kasten

Ga je voor ingemaakte kasten of inbouwkasten? Waar inbouwkasten doorgaan overal geplaatst kunnen worden, worden ingemaakte kasten gemaakt waar het minder gebruikelijk is. Denk maar aan een schuin dak op zolder, hoekkasten, trapkasten enzovoort. Ingemaakte kasten zijn echt maatwerk in Brussel. Je gebruikt de hele wand en verliest zo min mogelijk ruimte. Ingemaakte kasten zijn bijzonder populair voor de slaapkamer of een dressing, het oogt modern en netjes. Laminaat en MDF zijn er de meest gebruikte materialen voor.

Vrijblijvend offertes aanvragen!
Vergelijk de prijzen van meubelmakers werkzaam in Brussel. De offerteaanvraag is kosteloos en verplicht u tot niets!

Door offertes te vergelijken kan je veel geld besparen op de kosten van jouw project.

Maatkasten met opbergfunctie

Op maat gemaakte inbouwkasten maken je huis aantrekkelijker. Je kiest volledig de stijl, mooi landelijk of heel modern, en creëert zo een ultiem thuisgevoel. Een naadloos aansluitend interieur is onbetaalbaar, en de vrijgekomen opbergruimte is natuurlijk mooi meegenomen. Jassen netjes opgeborgen in de vestiaire, kleding in de dressing, en keukenapparaten in de ingemaakte keukenkasten. Je komt meer tot rust in een huis dat ordelijk en praktisch is. Maatkasten met opbergfunctie combineren het beste van twee werelden.

Hal- en vestiairekast op maat

Een vestiairekast op maat in je inkomhal is bijzonder praktisch. Het is een stijlvolle oplossing voor rondslingerende schoenen, jassen, mutsen, sjaals en paraplu’s. Of je hem nu in de hal of woonkamer zet, je gaat ervan genieten. Kies voor een halkast die van de grond tot je plafond reikt, handig ingemaakt in een nis, of voor een hangend exemplaar. Maatwerk is de meest doordachte oplossing, aangepast aan jouw mogelijkheden.

Opbergkast voor wasmachine en droger

Een wasruimte wordt al snel een rommeltje. Met een op maat gemaakte opbergkast voor de wasmachine en droger, los je dat probleem onmiddellijk. Bovendien is het praktisch en toekomstgericht. Want een wasmachine die hoog staat, is nu eenmaal gemakkelijker in gebruik, je moet je niet de hele tijd bukken. Een bijkomend voordeel is dat je geen lelijke leidingen ziet. Ben je overtuigd van opbergkasten voor je wasruimte? Ga dan voor een meubelmaker in Brussel die je kwaliteit levert. Deze ruimte wordt namelijk intensief en veel gebruikt.
maatkasten Brussel

De deuren van een maatkast

Tegenwoordig bestaan er talloze keuzes voor je opbergkasten. Schuifdeuren, draaideuren, vouwdeuren, of gewoon geen deuren en open kasten; alles kan. Alle opties hebben hun eigen voor- en nadelen, look en feel. Denk samen met de meubelmaker na over het ontwerp, tot en met de deuren.

Schuifdeurkast op maat

Net zoals ingemaakte kasten worden schuifdeurkasten vooral gebruikt op plaatsen waar andere opties moeilijk zijn. Een schuifsysteem kan in de hoogte en zelf tegen een schuine wand. Schuifdeuren bieden mogelijkheden. Zo kan een complete wand bedekt worden. Het vraagt om maatwerk. Daarnaast nemen ze weinig stof op. Vooral kleerkasten met schuifdeuren zijn populair. Doorgaans is het iets goedkoper dan zweefdeurkasten, maar wel duurder dan draaideuren.

Draaideurkast op maat

Een draaideurkast heeft deuren die naar buiten toe open gaan. Handig voor wie niet zoveel ruimte heeft. Bij draaideurkasten kan je ook de lades meteen openen van de buitenkant, dit is niet bij iedere kleerkast het geval. Draaideurkasten zijn meestal de goedkoopste optie.

Soorten materialen

Voor je keukenkasten wil je wellicht ander materiaal gebruiken dan voor je TV kast of badkamerkasten. Verdiep je daarom in de mogelijkheden, welke materialen zijn er en wat zijn de voor- en nadelen? Is er een groot prijsverschil tussen bijvoorbeeld massief hout en laminaat? Wie op zoek gaat naar op maat gemaakte meubels, krijg allerlei vragen en informatie te verwerken. Wij helpen je verder.

Massief hout

Er bestaan veel houtsoorten. Dat kan al eens tot verwarring leiden. Massief hout betekent puur hout, zoals tropisch hout, eik, beuk of populier. Het is een volledig natuurlijk materiaal. Een kleerkast uit massief hout, bestaat dus enkel uit houten planken die aan elkaar gelijmd zijn. Dat lijmen heeft voordelen, het hout kan niet verbuigen door lucht of vochtigheid, iets wat in principe wel kan bij meubels in fineer of kunststof.

meubelmaker Brussel

De voordelen van massief hout bestaan eruit dat het veelzijdig is. Het is gemakkelijk te buigen, bewerken en draaien. Ideaal voor de schrijnwerker uit Brussel. Daarnaast is het uniek. Net zoals onze vingerafdrukken, zijn de nerven van iedere boom uniek. Dit komt mooi tot uiting in bijvoorbeeld een wandkast in massief hout. Wie voor massief hout kiest, gaat dus voor een kwalitatief en sterke kast met een eigen uitstraling. Behandel je de massief houten kasten correct, dan is het gemakkelijk in onderhoud en herstel.

Steigerhout

Een steigerhouten bibliotheekkast of een eigentijdse dressoir uit steigerhout kan het pronkstuk van je huis zijn. Het is een robuust en stevig materiaal dat soms al jaren wordt gebruikt op een bouw. Het is gebruikt materiaal waarmee je toch veel kanten op kunt. Een kast uit dit materiaal is eenvoudig te onderhouden. Zit er een vlek op? Dan kan je die er met een schuurbeurt weer uithalen.

Steigerhout kent ook zo zijn nadelen. Het vertoont soms een kleurverschil en is imperfect. Er zitten soms plekken, scheuren, barsten, krassen, knoesten of kringen in. Dit hoort bij de charme en is soms mooi, maar kan ook tegenvallen. Het geeft je meubel een rauwe look, en daar moet je van houden.

Melamine

Melamine is een kunststof. Het wordt vaak op spaanderplaat aangebracht. Het hout is voorzien van een dun laagje hars, dat kan zowel een matte als glanzende afwerking opleveren, naargelang jouw voorkeur. Kasten uit melamine hebben als groot voordeel dat het krasvrij en slijtvast is. Het materiaal kent een hoge kwaliteit. Ga je voor deze materiaalkeuze, dan investeer je in kasten die lang meegaan. Daarnaast is het gemakkelijk te reinigen.

kasten op maat

Laminaat

Van buitenaf lijkt laminaat erg op melamine. Het is een materiaal dat bestaat uit verschillende samengeperste laagjes melamineharsen. Het kan beter tegen een stootje, maar is minder buigzaam. In tegenstelling tot steigerhout, is er bij laminaat nooit een kleurverschil. Het is vochtbestendig. Het grote nadeel van laminaat is dat je krasjes er niet goed uit krijgt met bijvoorbeeld een schuurbeurt. Daarnaast is het materiaal minder duurzaam dan een echte houten alternatief, dat levenslang meegaat.

kast op maat Brussel

MDF

MDF staat voor Medium-Density Fibreboard. Het is vergelijkbaar met spaanplaten. De MDF-platen zijn aan elkaar gelijmde stukjes gedroogd hout. De houtsplinters worden zo fijn samengeperst dat je het niet ziet. Een kast uit MDF wordt meestal afgewerkt met fineer of kunststof. Als materiaal is het gemakkelijk te bewerken en buigen. Het zet niet uit, krimpt niet, en is milieuvriendelijk. Het is bovendien ook een relatief goedkope optie. Inbouwkasten uit MDF zijn de afgelopen jaren erg populair geworden, omwille van de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Lees meer over MDF.

keuken op maat Brussel

Hi-Macs

Hi-Macs is een materiaal dat bestaat uit zuiver acryl en mineraal. Het materiaal ziet er homogeen uit en is goed bestand tegen vlekken en chemische stoffen. De gesloten poriën maakt het bovendien erg gemakkelijk in onderhoud, het is een hygiënische optie. Hi-Macs is een duurzaam materiaal waar meubelmakers in Brussel graag mee aan de slag gaan omwille van de vervormbaarheid. Het wordt vaak gebruikt voor keukenkasten en badkamermeubels. Hi-Macs geeft een strakke uitstraling en is daarom mooi in een modern interieur. De prijs ligt hoger dan de meeste andere materialen.

schrijnwerker Brussel

Fineer

Fineer is een heel dun laagje echt hout, dat wordt verlijmd op een spaanplaat, MDF of een andere ondergrond. Dit fineerlaagje is erg dun, vaak maar 0,6 millimeter. Het wordt dus niet gebruikt als puur materiaal, maar vooral als afwerking. Er zijn geen nerven in het materiaal te onderscheiden. Voor velen is dit een voordeel, want in tegenstelling tot steigermateriaal is het erg effen. Het vervormt of scheurt niet en is daarom duurzaam. Wel is het kwetsbaar; een mespunt maakt bijvoorbeeld een onherstelbaar putje.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Je hebt nu een goede indruk van de mogelijkheden voor kasten op maat. Wellicht twijfel je nog over wat de beste optie is en wil je advies inwinnen van een meubelmaker in Brussel. Combineer het aanvragen van offertes met inwinnen van advies. Zo weet je meteen welke prijzen een schrijnwerker of meubelmaker in Brussel vraagt voor jouw kast op maat. Nadat je de offertes aangevraagd hebt ontvang je de prijzen en kan je die in alle rust vergelijken. Start de offerteaanvraag en in 2 minuten tijd kan jij de meubelmaker uit Brussel vinden die jouw kast op maat gaat maken!

Begin vandaag nog met het vergelijken van offertes!
Een meubelmaker uit Brussel kan voor jou echt een kwaliteitskast maken die er voor zorgt dat alle ruimte in het huis optimaal benut wordt!

Door offertes te vergelijken kan je veel geld besparen op jouw kasten op maat project.

Gevonden bij MECO:

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Gemeente: Brussel
Deelgemeenten: Laken, Neder-over-Heembeek en Haren
Website van de gemeente Brussel
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Anderlecht, Elsene, Etterbeek, Evere, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Vorst en Watermaal-Bosvoorde